Български  ENGLISH  SPANISH

Покупки
Потвърждение

Поръчани документи:
Пакети/Документи: 7    Крайна цена: BGN 450.00 

Обадете се на +359 898 741 240 или влезте тук за повече информация.Въпроси и отговори

Въпрос Дата на публикуване
Съпругът ми има ЕТ.Може ли да се смени собствеността на ЕТ на съпругата като се заличава името на съпруга,а остава това на съпругата и ЕТ продължава да функционира Сряда 10.02.2010 @ 01:53 PM

Ако имате предвид да прехвърлите собствеността на ЕТ върху друго лице- това е невъзможно. ЕТ - не е дружество. Това е физическо лице - търговец, то няма капитал, дялове. Той ВИНАГИ е персонален. Затова може да прехвърлите фирмата му, което означава да прхвълите неговото име. Можете да прхвърлите предприятието му, което означава да прехвърлите неговото имущество. Можете да прехвърлите и двете - НО ЕТ ПРОДЪЛЖАВА ДА СЪЩЕСТВУВА. Процедурата по прехвълянето на името и предприятието е скъпа, а и впоследствие ако не желаете ЕТ собственост на съпруга Ви да продължи да съществува, ще трябва да го заличите, като преди това го пререгистрирате, ако още не сте.

Препоръчваме ви да регистрирате ново ЕТ или ЕООД, собственост на съпругата, което ще продължи да извършва дейността на предишното ЕТ. А ЕТ на съпруга- просто да заличите.

Консултант

<<Обратно в консултантската стая