Български  ENGLISH  SPANISH

Покупки
Потвърждение

Поръчани документи:
Пакети/Документи: 0    Крайна цена: BGN 0.00 

Обадете се на +359 898 741 240 или влезте тук за повече информация.Въпроси и отговори

Въпрос Дата на публикуване
Здравейте!
Прехвърлих управлението на фирмата си с пълномощно на майка ми след промяна на местожителството ми поради сключване на брак. От дейността на ЕТ майка ми единствено ме осигурява, не съм настоявала за друго. Цялостната документация на фирмата /включително печата/ са при майка ми, като аз не получавам никаква информация относно дейността. При последвалата ми бременост не бе спазен срока за промяна в начина ми на осигуряване, което бе установено едва след отказа на НОИ да изплаща майчинските ми. Искам да ликвидирам съществуващата фирма и да открия нова като да я стопанисвам аз самата. Какви действия следва да предприема предвид отказа на майка ми да предостави съответната документация?
Предварително Ви благодаря!
Четвъртък 02.10.2008 @ 02:16 PM

Тъй като Вие сте собственик на ЕТ, можете сама да го заличите. От Вашия въпрос става ясно, че имате непогасени задължения към НОИ, за които ще трябва да се разберете с Вашата майка, кой ще ги плаща.


За да заличите ЕТ е необходимо да подадете в службата по регистрация (съд/търговски регистър) заявление за прекратяване, като към него трябва да приложите удостоверение за уведомяване на НАП и НОИ за заличаването.

Консултант

<<Обратно в консултантската стая