Български  ENGLISH  SPANISH

Покупки
Потвърждение

Поръчани документи:
Пакети/Документи: 7    Крайна цена: BGN 450.00 

Обадете се на +359 898 741 240 или влезте тук за повече информация.Въпроси и отговори

Въпрос Дата на публикуване
Попаднах случайно на Вашия сайт. Може да не прочетете писмото ми, но имам нужда да кажа за това, което ми се случи на човек, който може да ми даде правен съвет.
Преди 2 седмици кандидатствах за свободно работно място, обявено в интернет, от фима с претенции за водеща в своята област не само в България, но и в страни от ЕС, Близкия Изток и Америка. След 2 дни бях поканена на интервю и след още 2 дни на второ - "доуточняващо" интервю. След уточнение на заплащане, работно време, почивни дни, отпуски и всички права и задължения на служителите във фирмата и моето съгласие да започна работа веднага, се разбрахме с Експерта по побор на персонала да се обадя след като съм готова с необходимите за започване на работа документи. Бях представена и на част от "бъдещите ми колеги". След 2-дневно "търчане" по болници (за медицинско), съдилища (за свидетелство за съдимост), бивши работодатели ( за какви ли не справки и документи); се обадих на 1 от посочените телефонни номера за връзка . Експерта ми обясни, ,че в момента се провежда събрание за преструктуриране на дейностите във фирмата и ще ми се обади допълнително. На следващия ден ми се обади и каза, че поради световната финансова криза шефовете спират всички назначения. Извини се, че са ме подвели и се надявял бързо да намеря подходяща работа и т.н.
Въпросът ми е:
Има ли някакви права Българския гражданин при такива случаи? Нормално ли е в една правова държава хората да се разиграват, а фирмите (шефовете) да нехаят за причинените неудобства (загуба на време и излишни разходи)?

Предварително благодаря.
Четвъртък 20.11.2008 @ 06:09 PM

За съжаление, няма възможност за правна защита в конкретния случай, защото Вие би трябвало да си осигурите  необходимите Ви за постъпване на работа документи, при условие че сте решила да си търсите работа, т.е. няма как конкретния работодател да Ви е причинил излишни неудобства.

Консултант

<<Обратно в консултантската стая