Български  ENGLISH  SPANISH

Покупки
Потвърждение

Поръчани документи:
Пакети/Документи: 0    Крайна цена: BGN 0.00 

Обадете се на +359 898 741 240 или влезте тук за повече информация.Въпроси и отговори

Въпрос Дата на публикуване
Здравейте!
Имам такъв въпрос: свкъра ми има регистрирано ЕООД от 1995г. От самата си регистрация, дружеството не е извършвало дейност, но не е закрито в търговския реистър. Сега имаме нужда да регистрираме ООД двамата с мъжа ми. Удачно ли е да пререгистрираме ЕООД-то на свекъра в ООД, да станем 3-ма съдружници, след известно време свкъра да прекрати съдружието си с нас, т.е. да останем само 2-мата и да преименоваме дружеството. Идеята ни е, че искаме да започнем дейност, за която ще закупим активи и искаме да ползваме булстата на съществуващата фирма, както и внесения преди 5 хил.лв. капитал. Като цена и време това може ли да е по-изгоден вариант от откриването на едно ново ООД?
Благодаря предварително за скорощния Ви отговор!
Понеделник 01.02.2010 @ 01:16 PM

При условие, че имате регистрирано ЕООД, Вие може да го използвате за закупуване на необходимите Ви активи, но задължително трябва да го пререгистрирате в Търговски регистър. Заедно с пререгистрацията можете да направите промяна в обстоятелствата, т.е. Вашия свекър да продаде своите дялове на Вас и на съпруга Ви, като по този начин Дружеството ще стане ООД и свекърът Ви ще прекрати участието си в него. Положителната страна на всичко това е по-ниските такси: държавната такса за промяна в обстоятелствата е 30лв.+2лв. комисион за банката. Лошата страна е, че процедурата ще отнеме около 10 работни дни.

Вторият Ви вариант е да регистрирате ново дружество - ООД. Хубавото в този случай е, че процедурата отнема 3 работни дни и че не са Ви необходими 5000 лв. за капитал, тъй като има промяна в ТЗ и вече капиталът е намален на 2лв. Тази процедура обаче ще Ви струва около 410лв., която сума включва всички държавни такси, банкови такси за откриване на Набирателна сметка, нотариални такси, нашия хонорар и цената на печата на новорегистрираното Дружество.

Вие трябва да прецените коя от двете процедури ще бъде по-изгодна за Вас от гледна точка на време и на разходи.

Консултант

<<Обратно в консултантската стая