Български  ENGLISH  SPANISH

Покупки
Потвърждение

Поръчани документи:
Пакети/Документи: 0    Крайна цена: BGN 0.00 

Обадете се на +359 898 741 240 или влезте тук за повече информация.On-line Консултации

Вашите въпроси
Казусът е следния:В УПИ във вилна зона е построена незаконно едноетажна сграда преди 1987г. След подаване в общината на молба за издаване на удостоверение за търпимост, такова ни е отказано с мотив, че сградата отстои на 3м.от границите на съседа, което било в противоречие с чл.34 от ЗУТ. Как бих могла да узаконя най-бързо въпросната сграда? [ Виж отговора ]
Какви документи трябва да представя в техническата служба по район, за да задействам процедура за издаването на разрешение за ползване на еднофамилна сграда строена 1992/1993 г., по одобрени архитектурни планове и разрешение за строеж.Какви са таксите за изваждане на такова разрешение [ Виж отговора ]

Детето ми е на 2год и 6 мес.След приключването на платеното майчинство и изтичането на 6 мес. неплатен отпуск за отглеждане на дете до 8 год. смятам да се върна на работа и да използнам натрупалия ми се платен отпуск. Има ли риск работодателя да съкрати щата ми или да намали обема на работата, а от там и 1/2 щат при връщането ми на работа. Имам ли закрила от закона до навършване на 3 год възраст на детето ми.
[ Виж отговора ]
Здравейте
Имам сериозен проблем.
Приживе баща ми тегли кредит за 8000лв., сега ние разбираме че той не е изплащал кредита.Той беше човек 1 група инвалид с придружител беше болен от туберколоза и никога не е работил през последните му 5-7 години.
В банката ни казват че е изтеглил парите съвсем законно.Работил е в строителна фирма "Еврокомерс".Няма нищо такова изтеглил е заема с фалшиви документи.Осъден е вече преди 1година .Той приживе се отказа от наследството на баща си и сега няма нищо какво да му вземат,но искат от мен и сестра ми да връщаме парите като негови наследници.Кажете ми моляви се какво може да се направи.Как може да отпускат на човек инвалид и болен от туберколоза кредит с трудов договор в строителството.Ще се радвам да ми отговорите.
[ Виж отговора ]
Здравейте!Интересува ме как бих мигла да помогна на едно семейство,и двамата са незрящи и имат малко дете.Мъжът обаче има сключен брак с друга жена,която живее в жилище обща семейна собственост.Така въпреки ,че той не ползва жилището на негово име се трупат сметки към топлофикация и т.н.Тя отказва да контактуват по какъвто и да е начин,не отваря вратата и не вдига телефон.Как той би могъл да се разведе и по някакъв начин да се прехвърлят тези сметки,защото човека не ползва нищо в този апартамент оставил я е тя до живее там ,а от 2002 до сега тя е натрупала 9000 лв. неплатени сметки на негово име? [ Виж отговора ]
Здравейте!
преди 2години се нанесох в ново жилище което се намира на партерен етаж и особенното е че жилището е проектирано с външен вход стълби с площадка които не са обезопасени,понеже на площадката започнаха да се качват кучета имаше случай и хора реших да си обезопася тази част от жилището.това което направих беше че си сложих врата 3 прозореца и едно покривче което е 2м дълго взех разрешение от съседите с които ни дели една стена. 1 година по късно дойде домоуправителката която живее точно над мен и ме заплаши че ще дойде с съдия изпълнител и ще ми събори това което съм направил защото не съм взел разрешение от нея.даде ми срок до лятото да и представя законно направен проект за тази постройка инъче щяла да я събори.въпросът ми е какво трябва да направя за да предотвратя това да се случи защото все пак не са малко парите които съм вложил а в крайна сметка става дума за едни 5кв.м и все пак става въпрос за собствената ми обезопасеност.надявам се че ще ми помогнете предварштелно ви благодаря.
[ Виж отговора ]
Здравейте,
Спешно се нуждая от Вашия компетентен съвет. Предварително благодаря за отговор!
Казусът е следния:
Предстои ми подписване на окончателен договор за покупка на недвижим имот. Имотът се изгражда като апартамент, но е със статут на склад. Намира се на четвърти етаж в жилищна сграда със завършен груб строеж. Според някои нотариуси сделката не може да се изповяда, защото складът не е самостоятелен обект, и единственият начин това да стане, е да закупя и друг имот в същата сграда. Казаха ми също, че от две години насам законът не позволява преустройството на складове в ателиета. Според други нотариуси няма проблем сделката да се изповяда, като в нотариалния акт просто ще бъде отбелязан статут „склад”, и в последствие този статут може да бъде променен.
Какъв е законовият ред в случая?
Благодаря!
[ Виж отговора ]
Здравейте!
Родителите ми искат да построят малка къща на село и през лятото да живеят там.Какви документи трябва да подготвят за да бъде законно строителството?Какви са процедурите?
[ Виж отговора ]

«Предишни 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Следващи»

Можем ли да Ви помогнем?

Възползвайте се от нашата услуга - безплатна юридическа консултация! Напишете Вашето запитване тук. Нашия екип ще Ви даде безплатна правна консултация в разумни срокове и ще Ви уведоми на посочения от Вас e-mail. Нашата кореспонденция ще бъде публикувана в Консултантската стая за безплатни on-line консултации, като Вашата самоличност няма да бъде известна на читателите: